Ostekake er en stor favoritt hos meg. Med en mann som ikke er begeistret
for fete kaker, må det nesten en fest til for å sette i gang prosessen.
Det tar noen timer! |
Glutenfri ostekake med hasselnøtter, mandler, havregryn og sjokolade i bunnen |
1 pk sitrongele løses opp i
3 dl kokende vann.
Mål opp
100 gr hasselnøtter og mandler
100 gr havregryn
75 gr romtemperert smør
1 ss sukker
Bland godt og tilsett ønsket mengde
Hakkede Sjokoladebiter
Press blandingen ned i ei rund form og steik i 20-30 minutter, til kantene nesten er gyldne og det lukter nybakt kjeks.
Geleblandingen står og avkjøler seg mens du i en skål heller
3 dl fløte, pisk til krem.
I ei anna skål blander du
125 gram kremost naturell
1 dl sukker
Har ikke geleen blitt romtemeratur enda, bland i noen isbiter for å kjøle ned. Rør så sammen kremen, osten og geleen, bruk visp og få bort klumper. Hell røra over havre-, nøtte-, sjokolandebunnen (den er avkjølt etter å ha kommet ut av ovnen, håper jeg).
Sett kaka til kjøling minst 4 timer, pynt med frukt eller sjokolade. Jeg skrev MOR 55 på kaka med rød glasur. Hipp hurra!
Ostekake med inskripsjoner. Bløtkaka og skillingsbollene har jeg ikke glutenfri oppskrift på. |
No comments:
Post a Comment