Sunday, January 6, 2013

Glutenfri ostekakebunn

Ostekake er en stor favoritt hos meg. Med en mann som ikke er begeistret for fete kaker, må det nesten en fest til for å sette i gang prosessen. Det tar noen timer!

Glutenfri ostekake med hasselnøtter, mandler, havregryn og sjokolade i bunnen
Oppskrift:
1 pk sitrongele løses opp i
3 dl kokende vann.

Mål opp
100 gr hasselnøtter og mandler
100 gr havregryn
75 gr romtemperert smør
1 ss sukker
Bland godt og tilsett ønsket mengde
Hakkede Sjokoladebiter

Press blandingen ned i ei rund form og steik i 20-30 minutter, til kantene nesten er gyldne og det lukter nybakt kjeks.

Geleblandingen står og avkjøler seg mens du i en skål heller
3 dl fløte, pisk til krem.

I ei anna skål blander du
125 gram kremost naturell
1 dl sukker

Har ikke geleen blitt romtemeratur enda, bland i noen isbiter for å kjøle ned. Rør så sammen kremen, osten og geleen, bruk visp og få bort klumper. Hell røra over havre-, nøtte-, sjokolandebunnen (den er avkjølt etter å ha kommet ut av ovnen, håper jeg).

Sett kaka til kjøling minst 4 timer, pynt med frukt eller sjokolade. Jeg skrev MOR 55 på kaka med rød glasur. Hipp hurra!


Ostekake med inskripsjoner. Bløtkaka og skillingsbollene har jeg ikke glutenfri oppskrift på.


No comments:

Post a Comment