Flaks for meg at Rema 1000 har fokus på thailandsk mat disse dager. Jeg plukket med meg et hefte med oppskrifter og modifisert litt. Oppskriften på vårruller fikk jeg fra en kollega på jobb som kjenner noen som er fra Thailand. Så det så!
Godt ble det i alle fall.
Vårruller:
vietnamesisk rispapir
3 hakkede gulrøtter
2 hakkede småløk
1/2 hakket hodekål
1/2 pk reker i lake, hakket
1 chili, hakket
østerssaus
1 pk svinekjøttdeig
Steik grønnsakene i olje, tilsett rekene (som ser ut som rosa iskrem etter å ha blitt hakket i småbiter) og smak til med østerssaus. Bland inn svinekjøttdeigen til en jevn masse. Bløtlegg rispapiret i 10 sekunder, legg på et kjøkkenhåndkle og pakk passe mengde kjøtt-kål-reke-fyll inn i rispapiret. Neste gang skal jeg lage mange små vårruller, tror det blir mer fettete og vårrullaktig enn de store jeg laget. Sett på brett med bakepapir under i ovnen 200 grader i 40-50 minutter. Disse passer godt som ta-med-lunsj også.
Kyllingwok:
2 stk kyllingfilet i tynne skiver
2 ss østerrsaus (mariner kyllingen i noen minutter)
1 fedd hvitløk, presset
3 gulrøtter i skiver
1/2 brokkoli i knuter
1 rødløk i båter
1/2 pk sukkererter, delt
1 rød paprika i staver
1 hønsebuljong oppløst i 1 dl vann
Først skjærer du opp grønnsakene, så steker du kylling i olje i noen minutter. Tilsett grønnsaker og buljong, la det simre mens eventuell ris koker. I oppskrifta stod det at man skal smake til med soyasaus og sukker, men jeg synes det var nok smak i buljongen og østerssausen.
No comments:
Post a Comment