Wednesday, January 23, 2013

Hjemmelaget kinamat

Noen av de beste matrettene jeg lager, kommer når jeg må skynte meg å lage mat. For eksempel etter en lang dag på jobb, så ekstrajobbing som korrekturleser, deretter male veggene på badet, vise elektrikeren hva vi trenger hjelp med, og plutselig innse at Min vil være hjemme om en halv time.

Denne retten ble overraskende god. Fordelen med gode råvarer er bl.a. at man ikke trenger fete sauser å drukne smaken i. Til denne retten trengs en kjøttdeig man liker smaken av, fordi krydderet er kun chili og soyasaus.

Oppskrift:
2 små løk, hakket
1/2 hodekål, i tynne remser
1 rød chili i småbiter

La kål, løk og chili surre i olje til løken er gyllen.

2 pk karbonadedeig
1/2 pk grønne bønner, passe biter
2 never spinat
1 pakke mungbønnetråd (eller risnudler)

Steik kjøttdeigen i gryta med løk og kål. Tilsett grønne bønner, kokte nudler og spinat.
Server med friske grønnsaker og soyasaus.







No comments:

Post a Comment