Å lete etter oppskrifter på internett gjør meg gal. Prøvde å finne brownies uten sukker på nettet i dag, og alle de mulighetene gjorde at jeg ga opp og improviserte selv.
En annen ting jeg improvisere var potetfoccacia. Kokte poteter, gl.fritt mel, salt, olje, natron, egg og salvie. Resultatet ses på bildene. Smaken var god grunnet salvie, men konsistensen var for deigete.
Det som funket godt var bokhvete kokt i buljong. God smak, glutenfritt og næringsrikt. Kommer til å bruke bokhvete på samme måte som byggryn.
Oppskrift:
1 pk svinekjøttdeig
1 ts buljong av okse
2 dl bokhvete
Vann til å dekke
Steik kjøttdeig, tilsett buljong og vann og bokhvetegryn. Kok opp og la det simre i 20 min.
1 knutekål i terninger
2-3 gulrøtter i tykke skiver
1 stilker selleri skåret opp
1-2 rødløk delt i båter
2 tomater i båter
Løkpulver
Oregano
Olivenolje
Bland grønnsaker, olje og krydder sammen. Stek ved 200 grader i 25 min. Det går fint om knutekålen er litt sprø. Smaken er som en blanding av sellerirot og kålrabi.
Da min kom hjem og så hva jeg laget, mente han det var altfor mye karbohydrater. Hadde ikke ventet å høre han klage på det. Uansett ble han beroliget av å høre at det hvite i ildfaste forma ikke var poteter, men en rotgrønnsak.
No comments:
Post a Comment