Saturday, January 19, 2013
Svinekjøtt med grønnsaker
Asiatisk mat er vel og bra når man skal holde seg unna melk. Man blir dog litt lei av ris når det serveres flere ganger i uka. Jeg forsøkte i dag med quinoa, noe som for all del er sunt, men som Min noe forlegent fortalte at ødelegger livsstilen til indianerne som dyrker quinoa. Disse grynene har blitt så populære i Vesten at indianerne selv ikke har råd til å spise dem, det er billigere med junk food. Nå har jeg jo den posen med quinoa, og det hjelper jo ikke indianerne om jeg lar være å bruke det i dag.
Oppskrift:
1 ts rød currypure
1 hønsebuljong løst opp i 1 dl vann
1 pk svinefilet i strimler
5 gulrøtter skåret i tynne staver
1 gul løk i remser
1/3 hodekål i små strimler
1/2 pk spinatblader
Kok quinoaen etter anvisning på pakken. Husk å skylle grynene først.
Varm opp ei stor ildfast gryte, rør currypureen rundt og tilsett kyllingbuljong og vann. Kok i noen minutter før du hiver oppi kjøttet. Grønnsakene tilsetter du og lar retten småkoke i ca 10 minutter til gulrøttene er møre, ikke myke. Mot slutten tilsettr du spinatblader.
Jeg satte fram soyasaus på bordet, men Min valgte å pepre maten sin.
Labels:
melkefritt,
rimelig,
svinekjøtt
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment