Fant ei oppskrift på "Breakfast in a muffin", altså pannekake, egg, bacon og ost.
Finn fram
15 egg,
12 eller 18 stekte baconskiver.
revet ost
Ingredienser:
5 dl glutenfritt mel (Finax brukte jeg)
1 ss sukker
1,5 ts bakepulver
0,5 ts salt
2,5 dl melk
3 egg
100 gr smeltet smør
Bland sammen ingrediensene til en litt klumpete røre.
Bruk gjerne papirformer i muffinsbrettet, hvis du lar være, bruk mye smør eller olje i bunnen på hver.
Hell ei spiseskje røre i bunnen på hver muffinsform.
Plasser baconskiver rundt kanten på muffinsen. Jeg brukte 1,5 baconskive per muffins, altså 18 skiver totalt.
Kakk egg og ha eggehviten i egen bolle. I hver muffinsform heller du en eggeplomme.
Hell muffinsrøre oppå eggeplommen.
Strø ost på toppen av hver muffins.
Steik ved 200 grader i ca 25 minutter til osten er gyllen.
Disse smaker veldig godt når de er varme, kan også varmes i mikrobølgeovn.
Mannen min har hentet dem fra kjøleskapet hele kvelden, og han ser ikke ut til å ha problem med kalde frokostmuffins.
Det var for mye muffinsrøre igjen da jeg hadde fyllt opp formene, så jeg tilsatte litt vaniljeekstrakt og melkesjokoladebiter og fikk dessertmuffins også.
Sånn ser altså 15 egg ut. Man blir god på å skille plommen fra hviten. |
No comments:
Post a Comment