Saturday, January 19, 2013

Chili con kylling

Lørdag i melkefri uke. På tide med noe "comfort food". Hele ettermiddagen har Min forsøkt å bytte den gamle kranen på badet, til hans store frustrasjon og min takknemlighet over å gjøre noe jeg kan: lage middag som trøster. Min sitter nå med bollen med potet, chili og rømme i fanget. Han ser A Knight's Tale og nikkerbekreftende når jeg spør: is the food comforting?


Kok poteter. Jeg pleier å koke flere enn vi trenger, fordi det er så godt med stekte poteter dagen etter. Poteter kan også brukes i kaker og lomper. Kommer til å teste det ut senere.



Oppskrift:
2 pk kyllingkjøttdeig
2 gule løker
1 rød løk
1 chili, finhakket
1 boks kidneybønner
1 boks hakka tomater
1 liten boks tomatpure
pepper
spisskummen




Steik kjøttdeig, løk og chili sammen. Tilsett bønner og tomater. Krydre godt. Kan godt tilsette hvitløk. Jeg steikte kjøttdeigen i olivenolje tilsatt hvitløk, så jeg tror jeg fikk smak derfra.



Potetene bør være kokt veldig møre. Del ei potet i bunnen på ei skål med gaffelen, lemp chili over og lø innpå. Eventuelt dryss litt ekstra chili, rømme, og ost over. Rå løk og tortilla chips kan også være godt.


Som tilbehør brukte jeg parmesan-hvitløk smuler som jeg kjøpte på iHerb.com og rømme. Jeg drysset også litt parmesanost og hakket chili på. Kjempegodt og enkelt!

No comments:

Post a Comment