Når helga går med til overraskelsesselskap og oppussing, er det greit å ha en alterrnativ måte å lage mat på. Jeg kom hjem fra jobb på fredag, satte et svært kjøttstykke fra okse i slowcookeren. Det var en stor bog fra oksen på gården vi kjøper semi-økologisk kjøtt fra. Tok kjøttet opp fra fryseren to dager tidligere og lot det tine i kjøleskap.
Fløyelsmykt kjøtt som faller fra hverandre |
Sammen med det store bogstykket, hadde jeg
gulrøtter i skiver
løk i ringer
gul paprika
rød paprika
paprikapulver
pepper
Fredag lot jeg kjøttet koke i slowcookeren i fire-fem timer. Planen var å spise gulasjen samme kveld, men Min ble invitert ut på pizza, så jeg skrudde av temperaturen og satte hele keramikkdelen i kjøleskapet til søndag.
For å varme opp gryteretten, satte jeg den i slowcookeren igjen og lot den stå på høy innstilling i 2-3 timer. Da var kjøttet så mørt at jeg kunne dele det i mindre biter med ei skje.
Serverte gulasjen med kokte poteter og rømme.
No comments:
Post a Comment