Tuesday, January 29, 2013

Enkel kinamat - basis

Jeg ønsket egentlig å lage pad thai, men da trenger jeg tamarin. Det ble østerssaus, kyllingbuljong og soyasaus som smakssettere.


1 løk
900 gramkyllingfilet
1 pk frosne wok-grønnsaker
1 rødløk
spinat
østerssaus til å dekke kyllingen
1 kyllingbuljong


I en egen skål, dekk kyllingfiletbiter med østerssaus. Steik gul løk til den blir myk, tilsett kyllingen. Når kyllingen har fått farge, tilsett en kopp vann og en buljongerning. Hiv oppi grønnsaksblandingen, rødløk og spinat.
Kok opp ris eller risnudler og server med soyasaus.

Neste gang kommer jeg til å tilsette litt chili og lage en jevning med tapioka eller maizenna for å gjøre sausen tykkere. Første tanken jeg hadde da jeg smakte på vannet som kyllingen og grønnsakene kokte i, var at hvis kinesisk mat på restauranter er like enkelt å lage, har vi betalt mye for lite i mange år. Om et par uker prøver jeg igjen. Denne retten er god, men kan bli mye bedre!





No comments:

Post a Comment