Tuesday, January 29, 2013

Banankake med blåbær

Bananer går det som regel mye av hos oss! Når de blir gamle går de i blenderen til smoothie, eller i banankake. Jeg fikk oppskrifta til svigerstemor, og har modifisert den litt fordi a) jeg tåler ikke gluten lenger b) jeg vet ikke hva "shortening" er og c) vi er ikke vant med så mye sukker lenger. Kaka ble søt nok med halvparten av sukkeret.

Oppskrift til 2-3 kaker:
6-7 bananer, overmodne
6 egg
2,5 dl sukker
230 gram smør, smeltet
10 dl glutenfritt mel (finax og maismel)
4,5 ts bakepulver
1,5 ts natron
1 pk blåbær

Bland sammen smeltet smør, egg og sukker med håndmikser. Tilsett det tørre og rør med en slikkepott. Mos bananene og bland sammen med deigen. Rør inn blåbær.
Steik ved 180 grader i en halvtime. Du skal kunne stikke en kniv i kaka uten at det kommer ut deig på. Hvis kaka blir svært brun på toppen, dekk med folie og plasser brettet lenger ned i ovnen.





No comments:

Post a Comment