Sunday, January 27, 2013

Berry crumble

Middagsgjesten vår fikk valg om sjokoladebasert eller bærbasert dessert, og både han og Min valgte stemte for bær. Valget stod mellom kake og smuldrepai, og da ble det berry crumble.

1-5 epler i biter (jeg hadde kun ett, men pleier å bruke fire)
Kanel strøs over
Frosne jordbær, blåbær, bringebær, bjørnebær, rips, solbær osv
1 dl appelsinjuice (kan droppes)

Bland bær, juice og epler godt i en ildfast form. I en egen bolle, bland:
70 gram (2dl) havregryn
70 gram (1 dl) sukker
70 gram smør

Kna sammen til en klebrig masse og smuldre over bær og epler. Steik i ovnen ved 200 grader i 30 minutter til paien er gyllen og eplene møre.

Server med ferske blåbær eller jordbær. Eller for den dekadente, med iskrem.










No comments:

Post a Comment