Monday, February 11, 2013

Dradd svin..Pulled pork..


De siste festene har vi hatt amerikansk comfort food å servere gjestene. I overraskelessfesten min serverte Min chili, og nå i 28+30 årsdagen vår, laget jeg pulled pork i slow cookeren. Det tar 10 timer, men er lite stress. Mange oppskrifter på pulled pork forlanger root beer, men jeg fant en oppskrift på Every day paleo som enkelt gir en oppskrift på pulled pork. Her er hva jeg brukte:

Ingredienser
2 stk gul løk i skiver
2 kg svinenakke (burde vært bakparten, men det må visst bestilles hos slakter)
smør i bunnen og langs sidene
2 ss chili pulver
1 ss tørket chili
1 ss koriander
2 ss spisskummen
2 ts løkpulver
1 ss tørket persille
¼ ts cayenne ppper
2 ts havsalt
3 dl buljong (jeg hadde hjemmelaget kraft av lam)

Bland sammen krydderne og gni dem godt inn i svinekjøttet. Legg løk og smør i bunnen av slowcookeren og plasser kjøttet over. Sett på lokket og still temperaturen på høy. Kjøttet vil krympe sammen, og når du stikker en kniv inni, ser det veldig merkelig ut. La det stå og småputre på høy temperatur i 5-6 timer til du kan ta en gaffel og en kniv rive strimler av kjøttet fra hverandre. Riv fra hverandre kjøttet i små strimler. Sett temperaturen på lav og la det ligge og trekke inn kraften i 3-4 timer til. 
Denne pulled pork-oppskrifta gir ganske krydret kjøtt. Vanligvis serveres retten med rundstykker, men potetmos eller ris kan også passe godt.

No comments:

Post a Comment