Amerikanske pannekaker



Hos oss er amerikanske pannekaker en helgefrokost som vi har minst 3 ganger i måneden. Oppskrifta jeg brukte før jeg fant ut at jeg ikke tåler gluten, fikk jeg av Min sin mor. Jeg har variert pannekakeoppskrifta etter hva slags mel jeg har på kjøkkenet. På denne sida vil jeg legge ut variasjonene jeg tester ut.

23.3.2013
Pannekaker med millet og rismel
Terningkast 3
1 kopp rismel
1 kopp millet
2 ss tapiokamel
3 ss hvitt maismel
2 ts xantangummi
3 ts bakepulver
1/4 kopp sukker
1/2 ts salt
1+1/2 kopp melk
3 ss olje
4 knøttsmå egg

Pannekakene hevet seg godt, fikk fin farge, men smakte tørre vafler. Vanligvis kommer det små luftbobler på pannekakene før jeg snur dem, men det skjedde ikke med denne røra.
I dag var første gangen jeg brukte millet, og jeg trodde ikke at millet hadde slik stivelseseffekt. Smaken på pannekakene var god, men de egner seg kanskje bedre til å tørkes og bruke som kavring.


- - - -

7.4.2013
Pannekaker med sorghum, rismel og kokosmel
Terningkast 5
4 ss rismel
4 ss sorghum
2 ss kokosmel
1 ts xantangummi
1 ts bakepulver
1 kryddermål stevia
1 kopp melk
3 egg

Melet så ut som hvetemel på fargen. Røra var tynn nok til å øse med og forme små rundinger i panna. Pannekakene holdt seg sammen godt, og mengden xantangummi var nok riktig denne gang. Bakepulver kunne jeg hatt en teskje mer av, for å gjøre pannekakene luftigere. Kunne ikke smake kokos. Pannekakene var heller ikke særlig søte, kanskje mer stevia neste gang. Det gjør for så vidt ikke noe om pannekakene mangler søtsmak, vi heller jo lønnesirup på når vi skal spise likevel. Pannekakene boblet fint før jeg snudde dem, og fargen ble fin. Jeg mener noe mangler på smaken, men Min mener det er konsistensen som trekker ned til en femmer. Pannekakene ble litt vel myke, nesten svampeaktige i konsistensen.

- - - -
 
14.4.13
Pannekaker med kokosmel og honning
Terningkast 3
 
3 ss kokosmel (organic raw)
2 egg
1/2 ts xantangummi
1/2 ts bakepulver
1/2 ts salt
1 ss honning
melk nok til å gjøre røra god
 
 
Røra ble veldig gul. Dette er en liten oppskrift, kun nok til 10 små pannekaker. Jeg vet at Min ikke er så glad i kokos, så jeg benyttet sjansen til å  teste ut kokosmelet mens han er på vektløftingstevne.
Hvis du liker kokos, er disse pannekakene supre. Honningsmaken kjennes ikke, og de er passe søte. Kokossmaken kan delvis vannes ut ved å dynke pannekakene i lønnesirup, men det er likevel kokos der. Noen ganger ligger pannekaker som en tung klump i magen etter å ha spist dem. Disse gjør ikke det.
 
- - - -


21.4.2013
Pannekaker med toro lys melblanding og teff
Terningkast 5

 
1,5 kopper toro lys melblanding
0,5 kopper teffmel
3 ts bakepulver
0,5 ts salt
0,5 ts xantangummi
1 kopp melk
3 egg
 
Røra så ut som den var laget med sammalt hvete, pga teffen. Fargen lysnet under steking. Jeg hadde i for mye melk og tilsatt mer mel for å få rett konsistens. Røra ble for tynn. I tillegg var jeg så ivrig etter å få pannekakene ferdige, at jeg stekte dem på takka som ikke var varm nok. De to tingene gjorde at pannekakene ble litt seige. Kanskje kan pannekakene få terningkast 6 hvis røra er tjukkere. Kombinasjonen av teff og lys melblanding var god. Smaken var saftig. Serverte med lønnesirup og bacon, og det slår sjelden feil!



No comments:

Post a Comment