Fant ei oppskrift på "Breakfast in a muffin", altså pannekake, egg, bacon og ost.
Finn fram
15 egg,
12 eller 18 stekte baconskiver.
revet ost
Ingredienser:5 dl glutenfritt mel (Finax brukte jeg)
1 ss sukker
1,5 ts bakepulver
0,5 ts salt
2,5 dl melk
3 egg
100 gr smeltet smørBland sammen ingrediensene til en litt klumpete røre.
Bruk gjerne papirformer i muffinsbrettet, hvis du lar være, bruk mye smør eller olje i bunnen på hver.
Hell ei spiseskje røre i bunnen på hver muffinsform.
Plasser baconskiver rundt kanten på muffinsen. Jeg brukte 1,5 baconskive per muffins, altså 18 skiver totalt.
Kakk egg og ha eggehviten i egen bolle. I hver muffinsform heller du en eggeplomme.Hell muffinsrøre oppå eggeplommen.
Strø ost på toppen av hver muffins.
Steik ved 200 grader i ca 25 minutter til osten er gyllen.
Disse smaker veldig godt når de er varme, kan også varmes i mikrobølgeovn.
Mannen min har hentet dem fra kjøleskapet hele kvelden, og han ser ikke ut til å ha problem med kalde frokostmuffins.

Det var for mye muffinsrøre igjen da jeg hadde fyllt opp formene, så jeg tilsatte litt vaniljeekstrakt og melkesjokoladebiter og fikk dessertmuffins også.
![]() |
| Sånn ser altså 15 egg ut. Man blir god på å skille plommen fra hviten. |



No comments:
Post a Comment