Monday, March 4, 2013

Kjøttklumper på grønnsakseng

Nok en "ups, mannen min kommer hjem øyeblikk"-middagene. Det har vært ei hard helg og en lang mandag. For min del, rangling i Oslo med gode venner, for Min var det jobbing med den nye nettsida si. Mandagen er bare lang dag. Punktum.


Kjøttklumper:
600 gram kjøttdeig
hvitløk og parmesanbiter
urteblanding (kjøpt på Midtøsten-butikk, forskjellige grønne krydder)
 3 ss potetmel
vann til å tynne ut deigen

Grønnsaker:
1 pakke asiatiske grønnsaker fra frysern
1 rødløk
sitronpepper
smør til å steike i





Bland godt sammen, forme flate klumper og steik i mye smør. Jeg lurte et øyeblikk på om jeg skulle forme kjøttkakene som små mennesker, men så kom jeg på hvor makabert det er å spise kjøtt i utgangspunktet.


Hvis du liker sterk mat, bland gjerne tørka chili i grønnsakene. Til Min kokte jeg vann og tilsatte couscous. En sliten ektemann er ikke i sitt høfligste lag etter 12 timers langt pådriverskift, og mente jeg måtte vite hvor lei han var av couscous nå. Lavkarbo- og høykarbovariant, jeg må nok bli mer kreativ med vil-legge-på-seg-tilskuddet.

Etter noen minutter var det ikke lenge før Min lurte på hva som var i de kjøttstykkene, for de var visst akkurat som kjøttklumper skal være. Forsoning gjenopprettet. Mat fortært. Trøtte sukk og lykkelige smil.






No comments:

Post a Comment