Sunday, March 24, 2013

Søndagsbiff med rødvinsaus

Palmesøndag med strålende solskinn og kald vind. Jeg tilbrakte et par timer på terrassen mens Min var ute og trente, og det var da den strålende ideen om grilling slo ned. Jeg hadde tatt opp et stort stykke oksefilet fra fryseren i går formiddag, og siden biff kan være vanskelig å få til, lot jeg Min ta oppgaven med å grille kjøttet.




Marinade:
Olivenolje
Hvitløk
Løkpulver
Oregano
Soyasaus


Skjær kjøttet i skiver og la det marineres i ca 20 minutter. Grill kjøttet og pakk det i folie mens resten av maten gjøres klar.

Rødvinsaus:
1 løk småhakket
2 ss smør
1 hvitløksfedd
1/2 flaske rødvin
1/2 ts oksebuljong
2 ts rømme eller creme fraische
Smelt smøret, surr løken myk i noen minutter. Tilsett presset hvitløk og steik i 1 minutt før du tilsetter rødvin. La alt koke i noen minutter, tilsett buljong. Hvis du bruker rømme, trekk gryta av plata og tilsett rømmen (rømme skiller seg når det koker). Bruker du creme fraische kan sausen fint kokes.

Potetene skjæres i tynne strimler dynkes i olivenolje og salt. Steik ved 220 grader varmluft i en halvtime.
Server biff med rødvinsaus, potetstrimler og hva du måtte ha av grønnsaker.










No comments:

Post a Comment