Vi har mye bær i frysern! For å bli kvitt noen av dem, laget jeg muffins med rips og muffins med stikkelsbær. De med blå stikkelsbær ble desidert best, men Min har bestemt seg for ikke å like "gooseberries", så han får spise ripsmuffins. Jeg blandet sammen ulike meltyper: kikertmel, rismel, teff, potetmel, bokhvete. Glemte helt å ta oppi xantangummi, og tror det er derfor de ble så tørre. Kan også være at teffmelet gjorde det for grovkornet. Fant oppskrift her:
3 kopper glutenfritt mel
1 kopp sukker
2 ts kanel
4 ts bakepulver
1 ts natron
1/2 ts salt
3 små egg
1/2 kopp olje
1 kopp melk + litt til
Bland det tørre, rør egg, melk og olje i egen bolle og tilsett så det tørre. Bruk slikkepott til å vende inn frosne bær. Røra er ganske tykk. Fyll opp nesten til toppen på muffinsbrettet. Steik ved 200 grader i underkant av 20 minutter.
No comments:
Post a Comment