Thursday, March 21, 2013

Vårruller av krydderpølse


Det er godt det nærmer seg påske og ferie. Maten de siste dagene har vært veldig kjapt. Søndag brukte vi restene av fredagsburgerne til pasta, mandag hadde vi lammekoteletter tint i lunket vann og så hardsteikt på panna, tirsdag spiste vi frossenpizza med pålegg og ost oppå. I går kom jeg hjem fra jobb ti minutter før polakken skulle komme og fikk hakket ulike typer løk i stavmikseren, blandet inn et par pakker kyllingkjøttdeig og kastet det i ovnen. I dag hadde heldigvis Min et møte etter jobb, og jeg fikk lagt hjernen litt i bløt etter trening og kokt opp en mer appetittlig meny.

Vårruller:

2 gule løk
2 gulrøtter
1 vårløk
1/2 kålhode (gjerne mer)
4 krydderpølser skinnet av
bønnespirer (jeg glemte disse)
soyasaus
rød chili
sesamfrøolje

Hakk løk, gulrøtter, vårløk og hodekål med stavmikseren og varm med litt olje i en kjele. Krydre med chili. Ta skinnet av pølsene og hakk dem med stavmikseren. Bland i gryta og smak til med soysaus og chili.













Ovnsbakte rotgrønnsaker:

Skjær selleri, søtpotet og jordskokk (eller poteter om du vil) i strimler og vend dem i olivenolje (her med hvitløksmak). Steik ved 200 grader i 30 minutter, mens du gjør klar vårrullene.









Ha varmt vann på et dypt fat. Legg rispapirene i vannet (et om gangen) i ca 10 sekunder. Legg det klissete papiret på et håndkle og plasser en stor spiseskje vårrullfull midt på arket. Brett sidene over og rull opp. Jeg slapp opp for vårrullpapir før fyllet var brukt opp. Pensle vårrullene med sesamfrøolje og steik i ovnen ved 220 grader varmluft. Sett rotgrønnsakene inn etter 15 minutt og la vårrullene og grønnsakene stå sammen i noen minutter før du spiser.
Server med en god salat, søt chilisaus og eventuelt vietnamesisk rispapirsaus.
Min kom hjem før vårrullene var ferdige  og  ville prøvesmake fyllet.

No comments:

Post a Comment