Wednesday, March 27, 2013

Sesam- og mandelkjeks

Jeg har en mann som savner "snackfood and crunchy things". I dag var det salte kjeks han ivret etter. Siden jeg har påskeferie og mangfoldige prøver å rette, var det rett tid å bake glutenfrie paleokjeks. Hentet instruksjoner fra Elana'a Pantry.

Oppskrift:
3 kopper malte mandler
1 kopp sesamfrø
2 egg, pisket
2 ss olivenolje
1,5 ts havsalt

Jeg brukte olje med basilikumsmak, og det ene brettet strødde jeg løkpulver og basilikum over. Del deigen i to biter, kjevle hver del ut mellom to bakepapir. Det skal være tynne tynne lag deig. Bruk en pizzaskjærer for å dele kjeksene i ønsket størrelse. Stek ved 175 grader i ca 10 minutter. Hold et øye med kjeksene, de blir fort brent langs kantene.

Jeg forsøkte å male mandler med denne gamle mandelkverna


Det funket bedre å male mandler med isknusefunksjonen på blenderen.
Halve deigen på et bakepair

Legg bakepapir over og kjevle for harde livet
Bruk pizzahjul til å bestemme størrelsen på kjeksene
Ferdigstekte kjeks












Dommen var strålende positiv! Nabodamene likte best kjeksene uten for mye krydder, og de forsynte seg flere ganger. Da Min kom hjem og prøvesmakte, syntes han de var DAMN GOOD, og han bekreftet at de var verdig tittelen "crackers", som sprø kjekser kalles i USA. Neste gang vil jeg prøve med parmesanost på toppen. Kanskje også sette ned temperaturen og steike de lenger, for å gjøre de enda tørrere.

No comments:

Post a Comment