Oppskrift:
3 kopper malte mandler
1 kopp sesamfrø
2 egg, pisket
2 ss olivenolje
1,5 ts havsalt
Jeg brukte olje med basilikumsmak, og det ene brettet strødde jeg løkpulver og basilikum over. Del deigen i to biter, kjevle hver del ut mellom to bakepapir. Det skal være tynne tynne lag deig. Bruk en pizzaskjærer for å dele kjeksene i ønsket størrelse. Stek ved 175 grader i ca 10 minutter. Hold et øye med kjeksene, de blir fort brent langs kantene.
Jeg forsøkte å male mandler med denne gamle mandelkverna |
Det funket bedre å male mandler med isknusefunksjonen på blenderen. |
Halve deigen på et bakepair |
Legg bakepapir over og kjevle for harde livet |
Bruk pizzahjul til å bestemme størrelsen på kjeksene |
Ferdigstekte kjeks |
Dommen var strålende positiv! Nabodamene likte best kjeksene uten for mye krydder, og de forsynte seg flere ganger. Da Min kom hjem og prøvesmakte, syntes han de var DAMN GOOD, og han bekreftet at de var verdig tittelen "crackers", som sprø kjekser kalles i USA. Neste gang vil jeg prøve med parmesanost på toppen. Kanskje også sette ned temperaturen og steike de lenger, for å gjøre de enda tørrere.
No comments:
Post a Comment