Wednesday, March 27, 2013

Kjøttboller med tomatsaus og spinatpesto

Hver gang jeg kjøper med meg pinjekjerner hjem, forteller en kompis av Min hvor vondt i magen man får av å spise pinjekjerner rå fra posen. Munnen smaker såpe i flere dager, kan han meddele. Jeg forsikrer ham hver gang at jeg skal steke dem lett først, slik at de blir fordøyelige, og hvis han fremdeles er skeptisk, trenger han ikke spise dem.

I dag var han ikke her til middag, så jeg prøvde meg fram med fersk basilikum og ristede pinjekjerner.

Og spagetti.  Hvor lenge er det ikke siden jeg har spist spagetti som ikke er laget av rismel eller skvåsj! Glutenfri spagetti fra Schär, kjøttboller i tomatsaus og hjemmelaget pesto. Hvilken verdig måte å ønske spagetti tilbake i livet mitt på!

Kjøttboller:
600 gram kjøttdeig
1 rødløk, hakket
tørkede urter
vann til å spe farsen med

Bland sammen kjøttdeig, krydder, løk og vann. Om du vil kan du ha potetmel og/eller egg i farsen. Forme til små kuler og steik på middels varme.
Tilsett hakkede tomater og pepper
Steik kjøttbollene i to omganger. De så ut som de ville falle fra hverandre, men holdt seg overraskende godt under steking. La dem surre i tomatsausen til du er ferdig med pestoen og spagettien.
Dette er krydderblandingen jeg bruker til mye. Det står ikke på pakken hva som er oppi, og Min det bare er tørket gress. Jeg synes nå smaker godt. 
Pesto:

1 potte basilikum, vasket
2 fedd hvitløk, presset
1 liten pakke pinjekjerner
urtesalt
olivenolje og vann
2 ss creme fraishe
2 never spinat, vasket
pepper

Bland alt i stavmikseren. Smak til med pepper og salt.

Pestoen trenger mer grønt enn kun basilikum. Da er det fint å ha spinat å ty til!
Konsistens- og smakstilsettere




Spagetti med hjemmelaget spinatpesto og kjøttboller i tomatsaus. 

No comments:

Post a Comment