Siste pakken med anguskjøttdeig lå i fryseboksen, kjøleskapet rommet kun bacon, melk og noen dressinger. Jeg skrudde på ovnen, satte kjøttdeigen i mikrobølgeovnen, slo på varmen på ei kokeplate og skrudde av steikeovnen. Kjappest mulig middag!
Med en gaffel rev jeg av biter av kjøttdeigen og steikte i hvitløksolje. Min og jeg spiste biter av kjøttdeigen som forrett, mens vi laget resten av maten. Jeg kikket i kjøleskapet på mulighetene for saus, verken soya, østersaus, pesto eller rød curry virket fristende. Så slo det meg hvor godt sennep gjør seg sammen med rømme eller fløte. Jeg liker ikke sennep alene, men sammen med melkeprodukter blir det plutselig smakfult.
I stor jerngryte:
olivenolje med hvitløk
kjøttdeig
1 boks kikerter
brokkoli
2-3 store tomater
2-3 gulrøtter i skiver
2-3 never spinat
1/2 boks creme fraiche eller rømme
2-3 ss fransk sennep
3 dl melk
Steik kjøttdeig og tilsett grønnsaker. Tilsett gjerne litt vann. Kok opp tilsett melk, creme fraiche og sennep. Smak til med sennepen. Hvis du bruker rømme, tilsetter du den til slutt. Hadde jeg hatt salat, ville det vært nok tilbehør, men Min klager jo alltid på at det ikke er nok karbohydrater i det jeg lager. Til han lager jeg couscous som en siste liten-karbo, og til meg selv ble det potetmos på pose. Ris ville også gjort seg godt i denne retten.
Kun hvitløk, creme fraiche og sennep er smakstilsettere i denne retten |
No comments:
Post a Comment