Rølpebursdag i helga, jeg ville teste ut fondant.
Fondant er enkelt å lage, bare les deg opp på nettet, det finnes mange instruksjoner og du trenger kun marshmallow, vann og melis, og noe fargetilsetningsstoffer.
Etter å ha googlet litt, valgte jeg å gå for denne oppskrifta :http://www.food.com/recipe/gluten-free-chocolate-cake-224448?mode=metric&scaleto=12.0&st=null
Jeg doblet oppskriften og byttet ut noen meltyper med det jeg hadde i skapet. En kopp er 2,4 dl.
Oppskrift:
1 kopp sorghum mel
1 kopp Toro glutenfri melblanding
1 kopp rismel (thailandsk type)
2 kopper kakao
1 ts natron
5 ts bakepulver
3 ts xantangummi
350 gram smør
1,5 kopper brunt sukker
1 kopp hvitt sukker
6 egg
4 eggeplommer
4 ts vaniljeessens
3 kopper helmelk
3 ss eddik/sitron
-Bland sammen melet, heve- og bindingsmidlene i en bolle.
- Ha en spiseskje eddik i tre ulike kopper. Hell opp med h-melk til det er 2,4 dl i koppen. Dette skal nå syrnes og bli litt klumpete. Hos meg funket det kun i 1 av 3 kopper, tror det var fordi jeg hadde lettmelk i de to andre.
-Varm smøret til romtemperatur (mikrobølgeovn er genialt til det). Bruk håndmikser eller kjøkkenmaskin og rør det sammen med sukkeret. Jeg minsker alltid mengden sukker når jeg bruker amerikanske oppskrifter. Vi er ikke vant til så søtladen mat lengre.
-Knekk egg og ha i sukker-smørblandingen. De siste 4 eggene trenger du kun plommen, bruk gjerne hviten i pannekakerøre neste dag.
-Veksle på å ha i melblandingen og den syrna melka i smør-egg-sukkerblandingen.
-Xantangummi gjør at deigen henger sammen, og det blir tungt å røre mot slutten. Du må skubbe røra ned i formene. Jeg hadde en liten langpanne, en hjerteform og to små ovale ildfaste former. Du kan bruke en langpanne for å spare oppvask.
-Stek på 175 grader i 20-30 minutter. Stikk en kniv i kaka for å se om det kommer deig opp. Det skal ikke være røre på kniven!
Bildet snus automatisk når jeg laster det inn. |
100 gram romtemperert smør
5 dl melis
3 ss sterk kaffe
3 ss kakao
3 ts vamiljesukker
Røres sammen, dette er min standard glasuroppskrift, slår aldri feil (med mindre du smelter smøret)
No comments:
Post a Comment