Da jeg var i butikken tidligere i uka, fant jeg karbonadedeig på salg. Jeg kikket så vidt på datoen, men registrerte ikke at det var så kort holdbarhet. I går laget mannen min meksikansk ris av to pakker karbonadedeig, i dag måtte jeg finne på noe å bruke de resterende fire pakkene til. Dermed laget jeg kjøttruller, pizzasnurrer av kjøtt, kjøttburito, hva du enn vil kalle det:
Vanlige folk trenger:
400 gram karbonadedeig
1/2 ss potetmel
krydderier (timian, oregano, rosmarin, chili, salvie, etc etc)
1 dl vann
--------------------
løk hakket
paprika i biter
vårløk
ost
kidneybønner
mais
Bland sammen kjøttdeig, potetmel og vann, ha litt vann på bakepapiret og klem deigen utover (dette for å hindre at deigmassen sitter for fast i papiret når du skal rulle opp).
Strø over det fyllet du måtte ønske å ha på.
Bruk bakepapiret til hjelp når du ruller sammen kjøttleiven. Del i snurrer om du vil, eller kutt kjøttpølsa i to deler slik at du får buritos eller kebab-lignende kjøttgreier.
Steik i 225 grader i ca 20 minutter, avhengig av hvor rå du liker "hamburgeren" din.
Slik så snurrene ut ferdig stekt.
Jeg serverte maten med ovnsbakte kålrot- og søtpotetskiver, samt en enkel salat av grønne blader og tomater.
En sånn buritolignende greie består av 200 gram kjøtt, så det var egentlig ikke nødvendig med annet tilbehør enn salaten.
Fordi jeg hadde 4 pakker karbonadedeig å bli kvitt, laget jeg et brett med pestofyll, et brett med pizzakrydder og et brett med gresk kjøttbollekrydder.
Mannen min kom nettopp opp i stua med enda en porsjon buritosnurrer. Han spurte hvor mye kjøtt han har fått i seg hvis han fullfører den siste rullen. "400 gram", svarte jeg, og triumferende utbrøt han: "YES! Det samme som en liten familie spiser!" Jeg har vel nevnt at mannen min har nokså høy forbrenning? :)
No comments:
Post a Comment