Jeg har kuttet ut brød og hvete fra kostholdet mitt. Ikke fordi jeg har cøliaki eller glutenallergi, men fordi hvete (også glutenfri hvetestivelse) gjør meg oppblåst, dårlig i magen og lite fornøyd med tingenes tilstand.
I dag hadde jeg en lang ettermiddag med bare chilling, og jeg surfet nettet på jakt etter pizzaoppskrifter. Etter å ha lest flere oppskrifter, gikk jeg fra pc-en og improviserte ut fra hva som finnes i skapet. Resultatet ble en herlig sprø og velsmakende pizzabunn.
Pizzadeig:
1,5 dl linfrø knust med stavmikser
1,5 dl rismel (kjøpes på innvandrerforetninger)
1,5 dl maizenna
2 ts rosmarin
2 ts bakepulver
1/2 ts fiberhusk (helsekost/dagligvare)
3 dl vann
potetmel og olje til utbaking
Målene er ganske omtrentlige. Min deig var klissete. Hell deigen ut på en stekeplate kledd med bakepapir, bruk olje på hendene til å trykke deigen ut til sidene.
Steik pizzabunnen på 200 grader i 15 min. Nå er deigen ganske lett å håndtere. Ta ut brettet, snu pizzabunnen andre veien og sett inn igjen i noen minutter.
Det du skal ha på pizzaen bør du ha klart. Ta ut brettet, smør på tomatsaus, legg på grønnsaker og kjøtt og ost. Sett inn igjen og steik til osten er smeltet.
Pizzaen jeg lagte, hadde jeg tomatpure, basilikum, sitronpepper, gul paprika, steikt kyllingkjøttdeig, chorizopølse og mozerella på. Mannen min kom ut på kjøkkenet og så på pizzaen som stod rykende varm på kjøkkenbenken.
-Er det gulrøtter på pizzaen? spurte han prøvende.
-Nei, det er chorizo.
-Å! Jeg skulle til å si at du HAR GÅTT FOR LANGT!
Det har vært mye prøving av oppskrifter. Jeg kommer til å fortsette å postlegge matoppskrifter på denne bloggen framover.
No comments:
Post a Comment