Det er ikke bare-bare å ha en mann som er vokst opp på gård og vant med ferske grønnsaker, nylagte egg og kjøtt fra kyr på nabogården. Da vi bodde i USA, likte han ikke biff fra supermarkedet. Han kjente så altfor godt at dyra var foret på mais og medisiner. Da vi kom til Norge, skjønte han fort at vi har andre måter å behandle dyra på her. Det finnes jo regler for hvor lenge dyr må være på beite og dyra får høy og gress i stedet for mais. Likevel har han etterlyst lokalproduserte kjøttvarer og grønnsaker. Jeg kom etter en stund over en bonde som selger pakker av mørnet kjøtt direkte til forbrukerne. Vi prøvde en 13 kilos pakke og smaken av Angusokse falt helt i smak. Jeg kjøpte også en pakke med hamburgere fra samme bonden. Mannen min er litt skeptisk til kjøtt som er sammenpresset maskinelt, men jeg syntes hamburgerne var helt konge.
Man trenger ikke hamburgerbrød for å holde burgeren i neven. Heldigvis sammenfaller grillsesongen med sesongen for nykål! Jeg la en pølse på grillen mens jeg ventet på at Min skulle komme hjem, og den pakket jeg også inn i et nykålblad og spiste uten brente fingre.
På tallerken er det hodekål/nykålblad med hamburger, cheddarost og tomat på toppen. De lange svarte greiene er forkullet asparges (uspiselig). De orange bitene er søtpoteter ovnsbakt med olivenolje og havsalt (snadder), og i nederste hjørnet Sørlandschips. Noen ganger er det godt med noe ekstra salt og sprøtt.
Stort sett er det ikke noe problem å lage middager uten brødmat. Om vi har biff og hvitløksbrød, lager jeg heller ekstra god salat jeg kan kose meg med, med masse fetaost og oliven. Om andre spiser hvitløksbrød, frister det ikke lenger. Hamburgerbrød ser godt ut i posen, men når jeg tenker meg om, husker jeg at smaken er ikke annet enn hveteabstinens.
No comments:
Post a Comment