For 7-8 år siden var kyllingkjøttdeig ganske nytt i butikkene. Jeg synes å huske at det var ganske dyrt også. Vi brukte det i taco noen ganger. Flere år senere var jeg tilbake i Norge og skulle begynne å handle mat til hverdagsbruk igjen, og til min store overraskelse, viste det seg at kyllingkjøttdeig koster nå rundt 20 kroner for 400 gram. Karbonadedeig ligger jo på det dobbelte.
Det er ikke så mye smak i kyllingkjøttdeig i seg selv, men denne oppskrifta gjør at gjestene dine mister taleevnen av saftigheten og kryddersmaken.
Stor porsjon:
3 pk kyllingkjøttdeig
3 stangselleristenger
1 stor paprika i skiver
1 stor løk
4-5 fedd hvitløk skåret på langs
basilikum, rosmarin, timian
pepper
chillipulver
1 pk tomat på boks
1 stort glass tomatpure
vann
Steik kjøttdeigen med løken, tilsett grønnsaker når kyllingdeigen er så vidt steikt, krydre godt og tilsett tomat på boks, tomatpure og vann.
Dette ville jeg spist med ris, men mannen min har vært så sugen på pasta de siste dagene. Schär har en glutenfri pasta laget av maismel og rismel (og litt andre småting), og når pastaen blandes med en så god kjøttsaus som denne, er det umulig å legge merke til at pastaen ikke er laget av hvete.
Salaten består av:
spinat,
tomat,
rødløk,
oliven,
brokkoli,
fetaost,
olivenolje
For å friske opp salatrestene dagen etter, tilsett noen friske salatblader og voila!
God apetitt
No comments:
Post a Comment