Saturday, June 9, 2012
Perfekte pannekaker!
Tror trikset er å ha myyyye smør i panna for hver gang man heller oppi ny røre. Jeg lagde først 6-7 stk med fersk mozerellaost og pepperskinke, den første og siste var uten fyll, og smakte veldig godt med lønnesirup (og for mannen min: peanøttsmør).
Pannekaker:
1 dl havremel
1 dl potetmel
1 dl rismel
1 dl kikertmel (innvandrerbutikker)
1/2 ts salt
3 egg
2 dl melk
Rør sammen, tilsett mer potetmel om konsistensen ikke er helt ok. Det er kanskje i overkant mye havremel, får du for mye av havren i røra, smaker alt bare havregrøt.
Steik pannekaker på ene sida, legg på ost og skinke på ene halvdelen. Snu den andre halvdelen over osten og skinka slik at du steiker en halvmåne. Etter en stund, snu hele pannekakelommen og steik på andre siden også, slik at du er sikker på at osten smelter.
Mannen min kunne ikke skjønne at det ikke er vanlige pannekaker. Det vi har spist tidligere har vært veldig seigt og tørt, ikke noe å skrive hjem om. Prøvde meg på amerikanske pannekaker med potetmel i stedet for hvete. Selv om jeg hadde blåbær som fyll i pannekakene, var det uspiselig etter avkjøling. En gang lagde jeg amerikanske pannekaker med bare med kikertmel. De så helt supre ut på panna, men det var en merkelig smak av erter og sukker, som ikke gikk så godt sammen.
Labels:
hjemmelunsj
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment