Thursday, December 27, 2012

Svinekjøtt med byggryn

Til jul ønsket meg en slow cooker eller crock pot, en gryte som står på kjøkkenbenken og varmer opp maten din i flere timer og gjør kjøttet mørt og grønnsakene smakfulle. Tidlig i desember fant jeg en slow cooker fra Centurion som var til salgs til halvparten av de andre merkene man får tak i. Jeg bestilte den fra tretti.no sammen med en annen julegave, og sa til Min at han ikke trengte å kjøpe slow cooker til meg til jul likevel.


Det ble nå etter jul at jeg først fikk innviet slow cookeren, jeg fant noen svinekoteletter i fryseboksen og noen tykke baconskriver som var beregnet på grillen i sommer. Det er viktig at kjøttet ikke er frosset når det legges i slow cookeren, fordi da tar det lang tid å tine og bakterier kan utvikle seg.


3 gulrøtter i tykke skiver
2 stilker selleri skåret opp
sellerirot i terninger
1/2 purre skåret opp
pepper
oregano
timian
hvitløkspulver
vann til å dekke grønnsakene
6-7 baconskiver
2 svinekoteletter


Etter alt dette har fått stått og putret for seg selv i 3-4 timer på høy-innstillingen, tilsett byggryn. La gryta fortsette å varme opp maten i et par timer, og når din kjære kommer hjem, lukter hele oppgangen av barndommens grønnsakssupper.


Middagen forsvant fort, for en smak og mørhet i grønnsaker og kjøttet. Byggrynene hadde god tyggemotstand og var fine som et karboalternativ til poteter og ris.

Dette lager jeg igjen, med variasjoner av hva som finnes i kjøleskapet neste gang. Kanskje noe med tomatsaus?


No comments:

Post a Comment