Det ble nå etter jul at jeg først fikk innviet slow cookeren, jeg fant noen svinekoteletter i fryseboksen og noen tykke baconskriver som var beregnet på grillen i sommer. Det er viktig at kjøttet ikke er frosset når det legges i slow cookeren, fordi da tar det lang tid å tine og bakterier kan utvikle seg.
3 gulrøtter i tykke skiver
2 stilker selleri skåret opp
sellerirot i terninger
1/2 purre skåret opp
pepper
oregano
timian
hvitløkspulver
vann til å dekke grønnsakene
6-7 baconskiver
2 svinekoteletter
Etter alt dette har fått stått og putret for seg selv i 3-4 timer på høy-innstillingen, tilsett byggryn. La gryta fortsette å varme opp maten i et par timer, og når din kjære kommer hjem, lukter hele oppgangen av barndommens grønnsakssupper.
Middagen forsvant fort, for en smak og mørhet i grønnsaker og kjøttet. Byggrynene hadde god tyggemotstand og var fine som et karboalternativ til poteter og ris.
Dette lager jeg igjen, med variasjoner av hva som finnes i kjøleskapet neste gang. Kanskje noe med tomatsaus?
No comments:
Post a Comment